lördag, april 04, 2009

Vegitarisk gryta med inspiration från indien

Middagstips till i kväll. En lättlagad vegetarisk gryta med lite indiska smaker kanske vore nått. Det var läge sedan jag lagade den, gamla recept faller lätt i glömska, men lagade den i går och åh så god den är! Här kommer receptet.

400 g kikärtor (färdiga på burk)
2 mks grön currypasta
1 msk mangochuntey
1 st aubergine
1 st gul lök
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 förp/burk krossade tomater
3 msk matolja
ca 2 msk persilja till garnering
salt & peppar


1. Stek lök och aubergine gyllenbrun.
2. Tillsätt kikärtor, currrypasta, vatten och buljong. Låt sjuda i ca 10 min.
3. Blanda ner krossade tomater och mangochutney låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med neutral matlagningsyogurt, nanbröd och ev ris (själv så skippar jag riset, men resten av familjen vill gärna ha det).

1 kommentar:

Nettan sa...

Åh så riktigt gott ut !
Kul att prova nått annat än köttbullar & makaroner ;0)

Kram Nettan