söndag, augusti 12, 2007

Ljuvlig söndagsmiddag

Det är söndag, en dag för familjen. Vi började dagen med en härlig frukost tillsammans. Sedan så gjorde vi oss i ordning, tog på promenadvänliga skor och började traska. Vi gick en härlig runda med utsikt över Nydalasjön och en promenad över kinabron. Till lunch åt vi gårdagens hemlagade pizza. Under eftermiddagen lekte vi lite ute och sedan började jag göra söndagsmiddag. På söndagar vill man ju gärna äta något mer vällagat, mysa lite innan helgen är över. Det fick bli fisksoppa, som är hus smarrigt som hellst. Speciellt med nybakat bröd och aioli till. I morgon är semestern över, back to work!Här kommer receptet på min fisksoppa för alla som är intresserade.

1 gul lök
2-3 morötter
4-6 potatisar

2 vitlöksklyftor

1/2dl tomatpuré

ca 3dl vatten

1 förpackning krossade tomater

ca 250g lax

ca 200g räkor

ca 250g torsk
3-4msk hummerfond

2msk currypasta

1tsk sambaloelek

1msk vitvinsvinäger

1tsk socker

salt och peppar


Hacka löken i små bitar och stek den mjuk. Skär morötter och potatis i tärningar och stek. Häll över vatten och hummerfond och låt puttra. Tillsätt currypasta, sambaloelek, krossade tomater, vitlök, socker och vitvinsvinäger. Låt småputtra tills morötter och potatis blivit mjuka. Tillsätt fisken, låt sjuda tills fisken är nästan klar. Tillsätt räkorna. Smakar gott med aioli till.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar supergod! Får bara gå ner mina kilon först. Superfint vardagsrum. Det är ju så att man börjar att plocka in och köpa möbler och sen fyller man på med mer "lull-lull" och personliga saker. Så har vi det i alla fall.

Anonym sa...

Den kan du få bjuda på snart!


Stor sorg idag! Schulmania slutar! Det var ju nästan den bästa av dom alla!

Anonym sa...

Ser väldigt gott ut =) Den får man allt lov att spara ner...kram