torsdag, augusti 02, 2007

Skulle aldrig vinna några trädgårdstävlingar

Överallt finns dom, de där människorna med gröna fingrar. Dom påtar och gör fint, vinner tävlingar med fina exemplar av eget framodlade växter. Vissa dagar på året bjuder de in helt okända människor, som får komma och beundra den vackra trädgården. Jag tillhör inte dom. Jag är totalt urkass på det där med växter. Har försökt att rita en mall över hur jag vill ha min trädgård med buskar och vackra blommor, men vet inte vilka arter som passar i sol, skugga eller hur stora de blir när de är färdigvuxna. Jag vet att man kan prata med folk på bolmstergårdarna, men sist jag försökte mig på det så var de inte vidare hjälpsamma. Så jag försöker själv...vem vet, med tiden kanske man gror gröna fingrar. I år satsar jag på en grön gräsmatta, kvarterets grönaste. Den tävlingen ska jag vinna.

Så här ser den ut nu, var tvungen att lägga ut väv för att gräsmattan skulle ta sig lite bättre. Våra grannar "fuskade" och köpte rullgräs. Dom har superfina gräsmattor nu. Vi trixade själva och som straff får vi nu ha vita fula dukar över halva tomten.Nästa sommar, då jäklar ska vår tomt vara finast av dom alla, full av fina buskar, blommor och träd...tips någon, på hur jag ska få det prunkande och fint? Rekommendera gärna några fina, lättskötta växter.

5 kommentarer:

Lotten sa...

Oj, vilken flashback jag fick av din bild..... från när vi flyttade in för 9 år sedan. Hela området var nybyggt då och vi fuskade med rullgräs då..... nu skall vi ta bort så mycket gräs det går;-)

Tyvärr är jag inte så bra på det här med växter så jag har inga råd till dig....

Anonym sa...

Jag har själv gräsmatteproblem och undrar nu vad väven gör. Växer det fortare då eller?

Majssan sa...

väven gör så att vatten inte ångar bort. Det blir lagom fuktigt därunder för att gräset, eller vilken växt man nu vill, ska gro i så gynnsamma förhållanden som möjligt.

Anna sa...

Jag tycker jag känner igen området! Är du Umebo eller? Trevlig blogg i vilket fall =)

Anna sa...

Jamen, nu då jag kollat lite extra på din blogg så ser jag ju att vi kommer att bli grannar om ett år! Jag börjar redan nu förbereda mig på att våra grannar hinner först i allt och att de kommer att ha allt det dyraste som vi vill ha med inte har råd med. Stressa inte - tänk vad mycket annat roligt du hunnit med då grannarna slitit med gräsmattan och stenplattorna och inte är det säkert att de blev nöjda i slutändan...
Ska besöka dig ofta. Anna