
Receptet på saffransbiscotti kommer här:
200g skållad och rostad sötmandel (rostade i ugnen några minuter på 200 grader)
200g smör
1 1/2 dl råsocker
1 dl socker
4 st ägg
1 kuvert saffran
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner saffran. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten, rör ner de rostade mandlarna. Forma fyra stycken längder på en plåt (mycket geggig deg). Grädda 10 min 200 grader mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175 grader och grädda 15 min till. Skär längderna i skivor, rosta skivorna liggande i ugnen, 100 grader i 40 min.
3 kommentarer:
Oj, det var inte dåligt. Själv är jag såå dålig på att baka. Men borde kanske göra det lite oftare ändå, för övning ger ju färdighet som det så fint heter... Och visst är det mycket godare med hembakat!
kram
Vad duktigt du är och vad gott det ser ut! Kram Sandra
Ååå gott var det! Särskilt pepparkakorna...Knäcken får du nog lyssna lite mer på expterten nästa år ;-)
Skicka en kommentar